Levend Bloed Analyse
Vooraf: Levend Bloed Analyse gebruik ik alleen nog als aanvullend diagnostisch middel in bepaalde situaties. De Oberon scan en bioresonantie leveren namelijk veel meer en veel specifiekere informatie.
Voor alleen een Levend Bloed Analyse kunt u bij andere behandelaars terecht.
(aan het eind van deze pagina zijn nog meer snapshots te zien)
Algemeen
Bij Levend Bloed Analyse (LBA) worden (middels een vingerprik) enkele druppels bloed afgenomen en stante pede onder een speciale microscoop bekeken. Een deel wordt direct ‘levend’ bekeken, waarbij uiterlijk, beweging en interactie allerlei aspecten duidt. Een ander deel blijft een kwartier liggen om in te drogen, waarna de wijze van opdrogen ook nog een aantal dingen laat zien.
Een aantal aspecten die zo zijn te detecteren:
- Bloedarmoede (oftewel functionele status van foliumzuur, vit.B12, ijzer, vit.C).
- Algemeen functioneren van darmen, lever, milt, nieren, immuunsysteem en bloedaanmaak.
- Kwaliteit van de vetzuren (vooral met betrekking tot de celmembranen).
- Aanwezigheid van (teveel) afvalstoffen, toxines en zware metalen.
- Aanwezigheid van ziekteverwekkers. Soms ook specifiek welke soort.
- Indicaties van diverse aandoeningen, zoals aderverkalking, jicht-aanleg, allergieën, oxidatieve belasting.
LBA is om allerlei redenen niet te vergelijken met een regulier bloedonderzoek. Bij beide is bloed de basis, en bij beide is het een momentopname. Daar houdt de vergelijking zo’n beetje op.
Bij regulier bloedonderzoek worden tal van waarden bepaald: specifiek, gedetailleerd en objectief. Op zich uitstekend.
De aanvragende arts dient echter (vanwege de kosten) expliciet aan te geven wat dient te worden onderzocht, waardoor nogal eens dingen buiten het zicht blijven die interessant hadden kunnen zijn.
Voordelen van LBA
LBA geeft vooral een totaalbeeld, dat primair zinvol is om in korte tijd te bepalen in welke richting verder dient te worden gezocht, bijvoorbeeld door gerichte vragen te stellen, met andere apparatuur gericht te zoeken of een ontlastingsonderzoek te laten uitvoeren.
De observatie en interpretatie gebeuren direct na de vingerprik. Dit geeft een beeld dat dicht bij de realiteit in het lichaam ligt, vooral de dynamiek in de eerste paar minuten kan veel duiden.
De cliënt kijkt mee en krijgt een beeld van hoe een en ander in diens lichaam verloopt. Dit geeft een beduidend grotere bewustwording dan een aantal cijfers waar je geen affiniteit mee hebt. Desgewenst kan kort daarna (bijvoorbeeld na een kwartiertje bewegen) opnieuw worden geprikt en gekeken, ter illustratie van wat bewegen met het lichaam doet.
Therapeut en cliënt kunnen interactief overleggen over hetgeen er wordt gezien, waaruit bijvoorbeeld kan worden opgemaakt of iets te maken heeft met het ontbijt of met een drankje van de avond er voor. Ook kunnen de waarnemingen plus het praten er over leiden tot aanvullende informatie die relevant is voor de behandeling. Bij een laboratoriumonderzoek zijn dit soort dingen niet mogelijk.
LBA laat een aantal functionele aspecten zien die met regulier onderzoek minder aan bod komen, dan wel aparte onderzoeken vergen. Voorbeelden: de activiteit en variëteit van de witte bloedcellen, oxidatieve belasting, de soepelheid van celmembranen (omega-vetzuren), algemene functioneren van organen, en de aanwezigheid van bepaalde ziekteverwekkers.
Het belangrijkste hierbij is wellicht wel dat wordt gekeken naar de kwaliteit van de cellen zelf in plaats van bloedwaarden die iets zouden moeten zeggen over de cellen. Méér dan incidenteel komen er cliënten waarbij de bloedwaarden ‘goed’ zijn, maar waarbij de cellen een heel ander beeld geven. De betreffende stof komt dan blijkbaar onvoldoende de cel in (hetgeen weer diverse oorzaken kan hebben).
Werkwijze
Aanvullend op hetgeen aan het begin staat geschreven: er worden video-opnamen en snapshots gemaakt, zodat later kan worden vergeleken of nader worden geanalyseerd.
Een uitgebreid LBA-onderzoek vergt 20 tot 60 minuten, afhankelijk van het doel (oriënterende blik <=> volledig onderzoek) en van de mate van toelichting en rapportage. Echter, zoals aan het begin aangegeven gebruik ik LBA alleen nog in specifieke situaties omdat mijn andere technieken veel bruikbaarder informatie opleveren.
In algemene zin heeft LBA als nadelen dat de interpretatie veel subjectiever is, oftewel afhankelijk van de kunde en de integriteit van de therapeut. Ik probeer hier altijd bewust van te blijven en streef naar verantwoordbare conclusies.
Voorbeelden

Rode bloedcellen die grotendeels net even te ‘mager’ zijn (vanwege te weinig hemoglobine), alsmede een paar ‘gerimpelde’ die (vanwege waarschijnlijk een te hoog glucosegehalte in het plasma) door osmose wat zijn leeggelopen. De ernstig verkreukelde cellen zijn waarschijnlijk aangetast door de combinatie van een zwakke celwand (waarvoor diverse oorzaken) en belastende stoffen in het plasma. In het midden een witte bloedcel (donker vanwege het gebruikte fasecontrast)